IVECO НАПРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА

IVECO Е ПОДГОТВЕН ЗА ОДРЖЛИВ ТРАНСПОРТ. ДАЛИ СИ ТИ?

Во секторот на лесни, средни и тешки комерцијални возила, технологијата на природен гас нуди значителна предност во однос на другите алтернативни погони. Функционира. Благодарение на интензивниот развој од 1996 година, возила на гас на IVECO ги докажуваат своите перформанси во однос на доверливост, посветеност на животната средина и поврат на инвестицијата со децении, како во општинска употреба, регионални линии и во транспорт на долги растојанија.

СЕТО НАШЕ ИСКУСТВО НА ВАШЕ РАСПОЛАГАЊЕ

IVECO, исто така, обезбедува тесно поврзана сервисна мрежа на специјалисти за природен гас на IVECO низ цела Европа, таму да ве поддржуваат во секое време. Без разлика дали ви треба панелно комбе за меѓуградска употреба, кипер со средна тежина за транспорт на градежни материјали или тежок зглобен камион за меѓународен транспорт на долги растојанија, кога одлучувате за возило на природен гас IVECO, имате корист од софистицирана технологија која работи робусно и сигурно. Сето ова е благодарение на нашата континуирана посветеност и истражување и развој на одржлив транспорт.

Природен гас и био-метан

Одржливост
Добро за тебе,
добро за животната средина:
Природен гас и био- метанот 
​​​​​​​​​​​​

Нашата движечка сила зад развојот на технологијата за гас отсекогаш била атрактивната еколошка рамнотежа на природниот гас и биометан: До 99% пониски честички и до 95% пониски емисии на CO2 кога се користи биометан, се вистински аргументи.

Ова е причината зошто Течниот нафтен гас (LPG), кој широко се користи во секторот на патнички автомобили, не игра улога во нашите возила на гас: LPG е отпад од производството на нафта и рафинериите и води до значително повисоки емисии на CO2 од нашите фаворизирани горива – природен гас и био-метан.

Природниот гас, познат и како метан, е фосилно гориво како што се бензинот и дизелот, но гори на многу поеколошки начин. Издувните гасови првенствено испуштаат пареа – сулфур диоксиди и честички саѓи речиси не се испуштаат. Емисиите на CO2, азотни оксиди и јаглерод моноксид се значително помали од оние на дизел возилата. Природниот гас е нетоксичен и без мирис. Со сè повеќе додавање на био-метан во природниот гас, влијанието врз животната средина постојано се подобрува

Биогасот, исто така и био-метан, во својот хемиски состав одговара на природниот гас, но не е од фосилно потекло. Биогасот се добива од растенијата и, за време на согорувањето, само CO2 што растенијата го апсорбирале за време на нивниот раст се враќа во атмосферата – ова го намалува отпечатокот на CO2 до 95% во споредба со возилата на дизел. Сè помалку растенија се одгледуваат специјално за производство на биогас, бидејќи гасот може да се добие и од растителен отпад што сепак треба да се отстрани.

Технички спецификации
Разликата помеѓу
CNG и LNG
​​​​​​​​​​​​​

Природните гасови и био-метан се користат на бензинските пумпи во две различни форми, од кои и двете имаат свои предности: CNG и LNG. За да се осигураме дека ќе го најдеме оптималното решение за секоја транспортна задача во однос на снабдувањето и опсегот, нудиме концепти за резервоари за CNG и LNG за нашите возила – на барање дури и комбинација од состави за CNG и LNG.

CNG е кратенка за Компримиран природен гас: компримираниот метан се складира во гасовита форма на приближно 200 бари и затоа се мери во kg. 1 кг CNG одговара на околу 1,3 литри дизел.

LNG значи течен природен гас и се однесува на природен гас и био-метан кој што станува течен со надворешна компресија или ладење до -161 до -164°C. Како резултат на тоа, треба да биде само една шестотини од гасовитиот метан во резервоарот, со што се овозможува автономија до 1.600 km. Ова е добро, добра мрежата на бензински пумпи за ЛНГ моментално се развива низ цела Европа. ова нуди понуда. Мрежата за дистрибуција на природен гас во ОК и Европа брзо се шири. Генерално, мрежата денес ги покрива другите европски товарни линии со над 400 станици за моќни мотори за камиони, а до крајот на 2019 година се очекува да надмине 500. планирањето на рута и на тој начин да се обезбеди обезбедувањето со вистинскиот гас е секогаш загарантирано.

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ
Ве молиме да ни ги дадете вашите податоци подолу за да дознаете повеќе. Еден од нашите специјалисти ќе ве контактира наскоро

МАРКЕТИНГ АКТИВНОСТИ
Обработка на моите податоци од Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден со помош на автоматизирани или електронски средства+ вклучително и преку пошта или е-пошта, телефон (на пр. автоматизирани телефонски повици, SMS, MMS, факс) и кои било други (на пр. веб-страници, мобилни апликации), со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги.

МАРКЕТИНГ НА ТРЕТИ ЛИЦА
Пренесување на моите податоци до Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден +и нивна обработка со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги или вршење истражувања на пазарот.

Полињата означени со * се задолжителни!