IVECO S-Way ГАС ВЕРЗИЈА
ПРИРОДНИОТ НАЧИН

IVECO S-WAY ГАС ВЕРЗИЈА ПРИРОДНИОТ НАЧИН

IVECO S-WAY се напојува со најсофистицираната технологија за природен гас на пазарот.
Обезбедува високо ефикасни перформанси додека ги максимизира предностите на еколошки најприфатливото гориво достапно денес. Ефикасност без компромиси.

ПАТОТ НА IVECO ДО ДЕКАРБОНИЗАЦИЈА
IVECO презема чекор напред кон декарбонизација со воведувањето на нови карактеристики на производите на верзиите CNG и LNG кои дополнително ги намалуваат емисиите на CO2 и ја подобруваат ефикасноста на горивото, правејќи го IVECO S-WAY одржлив пријател на животната средина и одржлив лидер во транспорт на долги релации.

ЕФИКАСНА ОДРЖЛИВОСТ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
Природниот гас IVECO S-WAY ги максимизира предностите на најеколошки гориво за да го подобри квалитетот на воздухот со помалку честички и помалку NO2 и да ги ублажи климатските промени со намалување на CO2 за 95% со биометан. Исто така, придонесува за потивко опкружување со само 71dB(A) Piek Quiet Truck кога работи во тивок режим – идеален за ноќни испораки.

Активни Промоции
Брошура
Повеќе информации


ДИСТИНКТИВЕН И ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН

Ново ниво на аеродинамични перформанси и стил

СТИЛ И ПЕРФОРМАНСИ

Комплетно нова кабина

Секој детал е внимателно дизајниран за да ги максимизира аеродинамичните перформанси на возилото: сите простори и празнини се затворени за да се оптимизира протокот на воздух и да се обезбеди значително зголемување на ефикасноста на горивото. Под хаубата, новата линија на моторот и компонентите го подигнуваат нивото на перформансите и ефикасноста на горивото, давајќи им поттик на продуктивноста на вашиот бизнис.

Целосно нов браник

Редизајнираниот браник нуди избор на пластични и хибридни решенија за да одговараат на барањата на вашата специфична мисија.
Повеќеделниот браник ќе ве заштити вас и вашето возило – и ќе заштеди на трошоците за поправка бидејќи само треба да го замените оштетениот дел.
Можете да ги персонализирате браникот и страничните здолништа со избор на комбинации на бои и материјали.

Целосни LED фарови

Целосните LED светла со новиот дизајн ќе ви ја обезбедат сета видливост што ви е потребна. Сензорот за самрак на шофершајбната автоматски го вклучува средното светло во услови на слаба осветленост. Функциите за свиткување ја подобруваат видливоста на возачот при вртење.

ВРВНИ УСЛОВИ ПРЕСТОЈ И ВОЗЕЊЕ

Функционалност и комфорт

КОМПЛЕТНО РЕДИЗАЈНИРАН ЕНТЕРИЕР

Престојувајте во комфорт

Седнете и чувствувајте се како дома во IVECO S-WAY. Уживајте во секој момент од вашето патување, зад воланот и во кабината, со целосно редизајнираните ентериери.

Премиум удобност при возење

Целата внатрешност на кабината е создадена за да обезбеди повеќе простор и одлична видливост. Секој детал е внимателно проучен за да се исполнат очекувањата на возачот на патот.

Се`на свое место

Пространата нова кабина го нуди сето складирање што ви е потребно со добро распоредени пространи прегради.
Обликуваната горна полица има огромен капацитет од 250 литри.

Одмор, релаксација и добар сон

Симетричниот распоред на просторот за спиење е дизајниран така што ќе можете да уживате во добар ноќен одмор со голема удобност.
Единечното долно легло нуди избор на мек или тврд душек.

ВИСОКО ЕФИКАСНИ МОТОРИ

Новиот изведувач на одржливост

ПРИРОДНО ЗА ДОЛГИ ДЕСТИНАЦИИ
Возилото на гас IVECO S-WAY е првиот камион со гориво на природен гас на пазарот специјално дизајниран за меѓународен транспорт на долги релации со исклучителен опсег на гориво до 1600 km во верзијата 4×2 LNG.
На транспортерите им нуди конкурентна предност на навистина зелено и профитабилно решение со вкупни трошоци за сопственост најдобро во класата.

Верзиите на IVECO S-WAY CNG и LNG воведуваат нови паметни помошни уреди, како што се компресорот на спојката и управувачката пумпа со променлив проток. Овие карактеристики, во комбинација со следната генерација на задната оска, системот за автоматско климатизација, функцијата „eco mode“ и високата ефикасност на капакот на столбот А, обезбедуваат дополнително намалување на емисиите на CO2, што го прави возилото на гас IVECO S-WAY најдобар изведувач на одржливост.

ПРИРОДНО МОЌЕН
IVECO S-WAY нуди широк избор на мотори со природен гас кои обезбедуваат чиста работа и тивко работење за да одговараат на сите апликации.
Моторот Cursor 9 беше дизајниран за широк опсег на мисии: од урбана до регионална дистрибуција, собирање ѓубре и градежна логистика. Оптимизираниот стехиометриски процес на согорување и тежина на моторот со зафатнина од 8,7 литри обезбедуваат најдобра ефикасност на горивото во сите услови.
Моторот Cursor 13, со зафатнина од 12,9 литри, подобрен процес на согорување и оптимизирана тежина, обезбедува најдобра ефикасност на горивото дури и при мисии на многу долги растојанија.

НАЈДОЛГИ ИНТЕРВАЛИ НА СЕРВИС
Интервалите за промена на маслото се зголемени уште повеќе на 90000 km, а специфичните гасни компоненти на курсорот 13 се изменети за да се минимизираат трошоците за одржување.

ЕДНОСТАВЕН СИСТЕМ ЗА ПОСТ ТРЕТМАН БЕЗ ОДРЖУВАЊЕ
Надолжниот, компактен и лесен 3-насочен катализатор придонесува за усогласеност со најстрогите емисии
стандарди притоа обезбедувајќи ниски нивоа на бучава. Овој систем не бара адитиви, филтер за честички или паркирана регенерација, така што му треба малку одржување. Неговата компактна големина и инсталацијата во рамката оставаат многу простор за поголем резервоар за гориво и помошни инсталации како што се група за ладење, криогени резервоари или кутија за складирање.

ЕФИКАСНО МОЌЕН

РЕД НА МОТОРИ НА ПРИРОДЕН ГАС
МОТОРИCURSOR 9CURSOR 13
ПОМЕСТУВАЊЕ (литри)8.712.9
МОЌНОСТ КС @ вртежи во минута270 at 1735-2000 340 at 1600 – 2000400 at 1575 – 2000460 at 1620 – 1900
ВРТЕЖ Nm @ вртежи во минута1100 at 1100 – 17351500 at 1100 – 16001700 at 1200 – 15752000 at 1100 – 1620
ТУРБОWG
ТИП КАБИНАAT/ADAS
 

НАЈДОБАР ВО КЛАСАТА ЗА ОПСЕГ НА ГОРИВО

Вистинската комбинација за секоја мисија

НАЈДОБРАТА АВТОНОМИЈА НА ГОРИВОТО ВО КЛАСАТА

Резервоарите за LNG за стандардни трактори доаѓаат во 4 големини за да го ослободите просторот што ви треба на шасијата за вашата мисија.

IVECO S-WAY ги нуди сите безбедносни и ергономски придобивки на резервоарите со LNG од најновата генерација.

LNG – до 1600 км

LNG – до 1400 км

LNG – до 1150 км
LNG – до 800 км
МАКСИМАЛНА ФЛЕКСИБИЛНОСТ НА РЕЗЕРВОР

Комбинација на резервоар за секоја мисија

S-WAY NATURAL GAS КРУТ ПРИРОДЕН ГАС НА ПРВ ПОГЛЕД

null

IVECO S-WAY природен гас со 2 и 3 оски е цврсто дизајниран да обезбеди навистина одржливо транспортно решение за урбана и регионална дистрибуција, транспорт со ладилник, транспорт на отпад и градски мисии како што се транспорт на бетон, ракување со материјали и возила или кипер мисии.

ПРИСТАП ДО СИТЕ ОБЛАСТИ

IVECO S-WAY на природен гас обезбедува идеално решение за испорака на логистички услуги кои го решаваат сè покритичното прашање на загадувањето во центрите на градовите и транспортните рути со голем сообраќај. Благодарение на неговата тивка работа, со само 71dB(A) Piek Quiet Truck кога работи во тивок режим и ултра ниските емисии на NO2 и PM, IVECO S-WAY CNG/LNG може да пристапи до градските центри, густо населените области и автопатите со голем сообраќај со најстроги ограничувања за емисиите – и може да работи деноноќно. Кога работи на биометан, тоа е најефикасниот начин за транспорт без фосили и CO2 овде и сега.
Енергетската транзиција се случува така што градовите и локалните власти се занимаваат со прашањето за квалитетот на воздухот и емисиите на стакленички гасови и IVECO е во првите редови со нашата целосна понуда на возила на природен гас.

РЕФЕРЕНЦА ЗА ПРЕВОЗ СО ЛАДИНИК

Палетата на природен гас IVECO S-WAY е дизајнирана да биде домаќин на сите нови технологии за ладење без дизел достапни на пазарот со цел да обезбеди јаглеродно неутрално решение кога работи на биометан.

МАКСИМАЛНА ФЛЕКСИБИЛНОСТ НА РЕЗЕРВОАРОТ

Можете да изберете од широката понуда на резервоари од различни типови, форми и големини кои може да се комбинираат за да ги задоволат барањата на вашата мисија
LNG резервоар на десна страна
CNG резервоари на десна страна
CNG резервоари позади кабина
LNG резервоар на лева страна
CNG резервоари на лева страна
CNG резервоари на шасија
ЛИНИЈА НА КАБИНИ

Вистинската кабина за секоја мисија

IVECO S-WAY е развиен со силен фокус на возачот и новата кабина е редизајнирана и засилена за да обезбеди високо ниво на безбедност.

Новиот дизајн, исто така, обезбедува значително подобрена директна видливост за возачот со едноделните странични прозорци и ретровизорите.

Линијата на кабини IVECO S-WAY нуди избор на кабини кои одговараат на вашата мисија: AS кабина за спиење, AT кабина за спиење со низок или среден покрив и AD кратка кабина со низок покрив.

ДИЗАЈНИРАНО ЗА ВОЗАЧОТ


AS Кабина за спиење

Висина од под до кров (mm)
Висок кров: 2150
Низок кров: 1700
1 или 2 кревети


АТ Кабина за спиење

Висина од под до кров (mm)
Среден кров: 1850
Низок кров: 1250
1 или 2 кревети

AD Кратка кабина со низок кров

Висина од под до кров (mm)
Низок кров: 1250

IVECO ON

Нов свет на интегрирани услуги и решенија

IVECO ON е новиот свет на интегрирани услуги и транспортни решенија создадени од IVECO за да ви помогнат да го направите вашиот бизнис поконкурентен, профитабилен, одржлив и полесен за управување. Обезбедува флексибилна понуда што може да се приспособи за да одговара на вашите деловни барања и мисии: од поврзани услуги за зајакнување на потенцијалот на вашето возило до комплетен сет на приспособени решенија за постпродажба. IVECO ON, покрај вас на секој чекор од вашето патување.

IVECO ON
Е новиот свет на интегрирани услуги и транспортни решенија создадени од IVECO за да ви помогнат да го направите вашиот бизнис поконкурентен, профитабилен, одржлив и полесен за управување.

Премиум приспособени услуги
IVECO поврзаноста исто така отклучува нова модуларна услуга која ќе ви помогне да ги оптимизирате перформансите и ефикасноста на вашата флота.

Конфигуратор

Конфигурирајте го совршениот партнер за вашиот бизнис.

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ
Ве молиме да ни ги дадете вашите податоци подолу за да дознаете повеќе. Еден од нашите специјалисти ќе ве контактира наскоро

МАРКЕТИНГ АКТИВНОСТИ
Обработка на моите податоци од Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден со помош на автоматизирани или електронски средства+ вклучително и преку пошта или е-пошта, телефон (на пр. автоматизирани телефонски повици, SMS, MMS, факс) и кои било други (на пр. веб-страници, мобилни апликации), со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги.

МАРКЕТИНГ НА ТРЕТИ ЛИЦА
Пренесување на моите податоци до Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден +и нивна обработка со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги или вршење истражувања на пазарот.

Полињата означени со * се задолжителни!