ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ
IVECO T-WAY
ВОЗЕТЕ ГО НОВИОТ ПАТ

IVECO T-WAY е возилото што го сакате за најтешките мисии во најекстремните услови. Со својата совршена комбинација на робусност, сигурност и удобност, тој е дизајниран да ги задоволи вашите барања и да ги надмине сите ваши очекувања за продуктивност, носивост и безбедност. Со легендарната робусност на шасијата и компонентите, тој е изграден да извршува екстремни мисии надвор од патот како лидер на пазарот за GVW од 40 тони.
Со HI-TRACTION, напредни инженерски и технолошки решенија, може да се потпрете за да обезбеди постојано високи перформанси во најтешките off-road апликации и опасни средини.

IVECO T-WAY го издигнува искуството на возачот на ново ниво со новата кабина дизајнирана според нивните потреби. Ги интегрира најнапредните карактеристики на новиот опсег на IVECO WAY за да обезбеди исклучително удобно и безбедно опкружување. Неговото напредно поврзување воведува мноштво услуги развиени за да го олеснат искуството на возачот и да го максимизираат времето на работа на возилото.

Најсигурниот и најпродуктивниот тежок камион во градежна средина, IVECO T-WAY е навистина незапирлив и еднаков на најтешките предизвици

е-Брошура
Повеќе информации

НОВ ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН

Кабината е целосно редизајнирана фокусирајќи се на функционалноста за да ја олесни секојдневната работа на возачот со функции што ја подобруваат видливоста, штитат од нечистотија и многу повеќе. Новиот дизајн исто така ги поедноставува операциите за одржување и поправка, што го олеснува менувањето на компонентите. Распоредот на шасијата е целосно прегледан за да се олесни прилагодувањето на бодибилдерите.

СУПЕРИОРНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВЕЊЕ И ВОЗЕЊЕ

Дизајниран за возачот

НАЈДОБРАТА ЖИВОТНА И РАБОТНА СРЕДИНА

Премиум комфорт при возење

Целиот простор за возење е создаден за да обезбеди врвна средина за возење со извонредна ергономија и распоред на контролите, повеќе простор и одлична видливост. Секој детал е внимателно проучен за да се исполнат очекувањата на возачот на патот.

Извонредна ергономија

Прилагодете ги вашите седишта со тапацир од кожа или ткаенина и уживајте во луксузниот комфор на перничињата. Изберете го мекиот допир или кожен волан, двата достапни во класична форма или со препознатливата рамна основа.​

МОБИЛНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ

На сите терени

МОБИЛНОСТ И БЕЗБЕДНОСТ НА СИТЕ ТЕРЕНИ
IVECO T-WAY може да се потпре на широк спектар на функции и функционалности за беспрекорно да го изврши секој тип мисија, обезбедувајќи постојано висока продуктивност на сите терени и услови. Ќе ја заврши вашата мисија ефикасно, обезбедувајќи највисоки нивоа на безбедност на и надвор од патиштата.

​HI-TRONIX МЕНУВАЧ СО ФУНКЦИОНАЛНОСТИ НА ТЕРЕН ПАТ
Со автоматизираниот менувач со 12 и 16 брзини HI-TRONIX можете да имате корист од мноштвото функционалности како што се режимот за нишање, режимот за теренски, притаен режим и 4 брзини во рикверц за лесно да се справите со најтешките услови надвор од патот.

КОНЦЕПТ ЗА ЦЕЛОСНО МОДУЛАРНА СУСПЕНЗИЈА
IVECO T-WAY нуди врвна флексибилност со избор на воздушни и механички суспензии – и параболични и полуелиптични.

AWD и PWD
IVECO T-WAY нуди комплетна постава на AWD и PWD за да ги исполни барањата на секоја мисија – дури и на најсложените.

ПОДОБРУВАЊА НА ПЕРФОРМАНСИТЕ И БЕЗБЕДНОСТ НА СОПИРАЊЕТО
Новата архитектура на системот EBS, во комбинација со диск сопирачки на сите тркала, драматично ги подобри перформансите на возилото, а со тоа и безбедноста на возачот, возилото и другите учесници во сообраќајот.

HI-TRACTION – ШТО Е ТОА
Системот HI-TRACTION автоматски се активира за да обезбеди дополнително хидраулично влечење на предните тркала кога е потребно за да се надмине лизгањето на задната оска на лизгави површини. Ги обезбедува сите предности за држење, маневрирање и безбедност при возење на погонот на сите тркала.
 

HI-TRACTION – КАКО РАБОТИ

  1. Системот HI-TRACTION може да се активира рачно со копче во кабината, префрлајќи од режимот „Неактивен“ во режимот „Подготвен за вклучување“.

  2. Системот работи во заднина, подготвен да се активира кога е потребно.

  3. Кога е потребно, системот автоматски се префрла во „Активен“ режим и обезбедува влечење на предните тркала доколку задната оска се лизне.

  4. Системот се исклучува кога:
    – Возачот го притиска копчето во кабината.
    – Возилото се враќа во нормални услови за возење и брзина.
    – Температурата на маслото во хидрауличкото коло надминува 90°C.

Режимот Boost се активира при секое стартување (0 до 3 km/h) за да се подобри тракцијата и да се намали абењето и кинењето на куплунгот. 

ВРТЕЖЕН ВРТЕЖ ДО 12.500 NM ДОСТАПЕН НА ПРЕДНАТА ОСКА.

СО БОСТ РЕЖИМ ЈА ИМАТЕ ЦЕЛАТА ВЛЕЧЕЊЕ
ВИ ТРЕБА И НА ПОСТОЕК СТАРТ.

 

ПРЕДНА ОСКА МАКС. ВРТЕЖ

до

12.500 Nm

 
ТЕЖИНА НА СИСТЕМ

прибл.

400 кг

 
ОПЕГА НА АКТИВИРАЊЕ0-45 km/h
 
ПРОМЕНА НА ОБРАНИЦААВТОМАТИРАН
 
ПОЛЕТУВАЊЕ НА МОЌТАPTO на моторот
 
ВИСОКА ПОВРШИНОСТ

Прилагодени да одговараат на вашите барања

ИЗБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА МИСИЈА

Миксер

IVECO T-WAY е изграден да носи огромни товари на сите терени – може да монтира бетонски мешалки со голем капацитет
до 12 m3 за GVW од 40 тони.

Типпер

IVECO T-WAY ќе вози каде и да ви треба, носејќи големи товари во секакви услови – од незаштитени патишта до екстремни терени надвор од патиштата, при сите временски услови и во најтешките средини.

Кран и платформа

IVECO T-WAY може да се монтира со секаков тип на кран, од рамно лежиште до дигалки со платформа. Робусноста и модуларниот концепт на возилото ни овозможуваат да поставиме кранови на задниот дел од кабината, во централна положба или на задниот дел од возилото без компромис за стабилноста.

Чистење олук

IVECO T-WAY е оптимизиран за лесна инсталација на тело за чистење на олук за да ги обезбеди сите карактеристики што ви се потребни. Високите перформанси се од суштинско значење во оваа мисија, а новиот сендвич PTO независен од спојката, дизајниран да ослободува до 2300 Nm, го обезбедува огромниот потребен вртежен момент.

ДРВО 

IVECO T-WAY ја обезбедува високата моќност што ви треба и нуди идеални карактеристики за лесно товарење, транспортирање и истовар на дрва. Ќе ги транспортира вашите трупци удобно во шумите и шумите, на патиштата и сè до вашата дестинација: нашите моќни мотори, робусната шасија, голема носивост и хидростатички погон се сите карактеристики дизајнирани за оваа повеќеслојна мисија. Со HI-TRACTION можете да се потпрете на целата влечна сила што ви е потребна за да носите поголем товар. Тој е полесен од погонот на сите тркала и ви го дава сето она што ви треба на земјените патишта – дури и откако возилото е истоварено. Достапно е и со новата работна функција Creep која целосно ја исклучува погонската линија, овозможувајќи ви да го движите возилото само со хидростатичка моќност.

TIPPER ПОЛУПРИКОЛКА

Тракторите IVECO T-WAY во конфигурација 6×4 ја комбинираат најдобрата ефикасност на горивото со врвните безбедносни технологии на новата кабина. Овие карактеристики ви даваат самодоверба лесно да се справите со најтешките услови на работните места, истовремено обезбедувајќи висока продуктивност, безбедност и обезбедувајќи одлични вкупни трошоци на сопственост.

БЕТОН (ПУМПИ, МИКСЕР, ПУМПИ ЗА МИКСЕР)

Со IVECO T-WAY можете да ги исполните сите барања на градилиштето за бетон – од едноставна бетонска мешалка до пумпи и пумпи за мешање. Воведувањето на комплетна палета на PTO на различни позиции на возилото ни овозможува да ги задоволиме потребите на секоја апликација со вртежен момент над 2000 Nm.

ЈАВНИ КОМУНАЛИ

Огромниот избор на конфигурации и екстремната разновидност значат дека палетата на IVECO T-WAY може да ги исполни барањата на широк спектар на апликации – од обновување на патишта до чистење снег, од собирање отпад до услуги на патишта.

ВОДЕЧКИ ВО КЛАСАТА МОЌ

Мотори

МОТОРИ 
IVECO T-WAY нуди широк избор на Euro VI/d дизел мотори за да одговараат на сите потреби. Моторите, со 2 зафатнини и оценки на моќност кои се движат од 340 до 510 КС, обезбедуваат водечка моќност во класата.

ВОДЕЧКИ ВО КЛАСАТА МОЌ

МОТОР CURSOR 9 CURSOR 13
ПОМЕСТУВАЊЕ (литри) 8.7 12.9
МОЌНОСТ КС при вртежи во минута 340 @1655–200 360 @1530–2200 410@ 1370-1900 450@ 1440-1900 510 @1560-1900
ВРТЕЖ Nm при вртежи во минута 1400 @1100–655 1650 @1200-1530 2100 @900-1370 2200 @970-1440 2300 @900-1560
СИСТЕМ ЗА ПОТРЕТМАН HI-SCR HI-SCR
СТАНДАРД ЗА ЕМИСИИ Euro VI Euro VI
ИЗБЕРИ

Вашата конфигурација

КАБИНИ

Поставата на кабини IVECO T-WAY нуди избор на кабини кои одговараат на вашата мисија: AT кабина за спиење со низок или среден покрив и AD кратка кабина со низок покрив.
Модуларниот, ориентиран кон мисијата пристап на IVECO T-WAY со широк избор на карактеристики и компоненти, заедно со структурната цврстина и малата тежина, обезбедува крајна флексибилност во прилагодувањето на возилото на специфичните барања на широк спектар на потреби.

ЗАБЕЛЕШКА   
(1) Приближни мерки; може да се промени врз основа на суспензии, променливи на склопување
и приближувања.

(2) Горниот кревет како опција. 

Во кабината Должина на долниот кревет 1950 mm, ширина 540 mm,
Должина на горниот кревет 1850 mm, ширина 680 mm.

IVECO ON

Нов свет на интегрирани услуги и решенија

IVECO ON е новиот свет на интегрирани услуги и транспортни решенија, создаден од IVECO за да ви помогне да го направите вашиот бизнис поконкурентен, профитабилен, одржлив и полесен за управување.

IVECO ON
Дали е новиот свет на интегрирани услуги и транспортни решенија, создаден од IVECO за да ви помогне да го направите вашиот бизнис поконкурентен, профитабилен, одржлив и полесен за управување.

Премиум приспособени услуги
 
Поврзувањето IVECO исто така отклучува нова модуларна услуга која ќе ви помогне да ги оптимизирате перформансите и ефикасноста на вашата флота. 

Конфигуратор
Конфигурирајте го вашиот идеален бизнис партнер

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ
Ве молиме да ни ги дадете вашите податоци подолу за да дознаете повеќе. Еден од нашите специјалисти ќе ве контактира наскоро

МАРКЕТИНГ АКТИВНОСТИ
Обработка на моите податоци од Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден со помош на автоматизирани или електронски средства+ вклучително и преку пошта или е-пошта, телефон (на пр. автоматизирани телефонски повици, SMS, MMS, факс) и кои било други (на пр. веб-страници, мобилни апликации), со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги.

МАРКЕТИНГ НА ТРЕТИ ЛИЦА
Пренесување на моите податоци до Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден +и нивна обработка со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги или вршење истражувања на пазарот.

Полињата означени со * се задолжителни!