IVECO X-WAY
ВОЗЕТЕ НА НОВ НАЧИН

IVECO X-WAY
ВОЗЕТЕ НА НОВ НАЧИН

IVECO X-WAY нуди врвна флексибилност во приспособувањето на возилото според вашите специфични барања. Со својот пристап ориентиран кон мисијата, системот HI-TRACTION и off-road карактеристиките, нуди совршен премин за секоја мисија, гарантирајќи висока продуктивност сè до „последната милја“ на работните места.

IVECO X-WAY ги зголемува влоговите во лесните теренски мисии со најдобра носивост од верзијата со миксер Super Loader, која има најниска максимална тежина во индустријата.

IVECO X-WAY ги интегрира најнапредните карактеристики на IVECO WAY опсегот за мисии на пат на долги релации: редизајнираната кабина ја носи безбедноста, удобноста и ефикасноста на горивото на сосема ново ниво, додека напредната поврзаност воведува мноштво развиени услуги за да го олесни животот на возачот и да го максимизира времето на работа на возилото.

Активни промоции
Брошура
Повеќе информации

IVECO X-WAY НА ПРВ ПОГЛЕД

Секој детал е внимателно проучен за да се зголеми вашата продуктивност. Модуларниот дизајнерски пристап ориентиран кон мисијата ви овозможува да го приспособите вашето возило точно да одговара на вашите специфични барања.

ВРВНИ УСЛОВИ ЗА ПРЕСТОЈ И ВОЗЕЊЕ

Дизајниран околу возачот

СОВРШЕНА СРЕДИНА ЗА ПРЕСТОЈ И РАБОТА

Максимална удобност при возење
Целата околина на возачот е создадена за да обезбеди врвни услови за возење со извонредна ергономија и распоред на контролите, повеќе простор и одлична видливост. Секој детал е внимателно проучен за да се исполнат очекувањата на возачот на патот.

Извонредна ергономија
Креирајте ги вашите седишта со тапацир од кожа или ткаенина и уживајте во луксузниот комфор на перничињата. Изберете го мекиот допир или кожен волан, двата достапни во класична форма или со препознатливата рамна основа.

Сè на свое место
Пространата нова кабина го нуди сето складирање што ви треба, со добро распоредени пространи прегради. Обликуваната горна полица има огромен капацитет од 250 литри.

МАКСИМАЛНА ФЛЕКСИБИЛНОСТ

Мобилност до последниот км

МОБИЛНОСТ ДО ПОСЛЕДНИОТ КМ

IVECO X-WAY може да се потпре на огромен опсег на функции и функционалности кои му овозможуваат на возилото да го заврши секој тип на мисија, обезбедувајќи постојана висока продуктивност до последниот километар.

​HI-TRONIX МЕНУВАЧ СО OFF-ROAD ФУНКЦИОНАЛНОСТИ
Со автоматизираниот менувач HI-TRONIX со 12 и 16 брзини, можете да имате корист од мноштво функционалности како што се Rocking Mode, Off-road Mode, Creeping Mode и 4 брзини во рикверц за лесно да се справите со off-road деловите од вашата мисија.

КОНЦЕПТ НА ЦЕЛОСНО МОДУЛАРНИ ОСКИ И СУСПЕНЗИЈА
IVECO X-WAY пнуди максимална флексибилност со избор на задни оски во единечна и Hub Reduction, воздушна и механичка суспензија и диск сопирачки напред и назад. HI-TRACTION HYDROSTATIC POST Системот HI-TRACTION ќе се префрли на погон на сите тркала за да ви овозможи максимално држење – само кога ви е потребно – подобрувајќи го маневрирањето и безбедноста при возење, истовремено зголемувајќи ја ефикасноста на горивото.

КРЕИРАЈТЕ ГО ВАШИОТ БРАНИК

Целосно новиот браник нуди избор на пластика, хибридни или челични решенија, за да можете да го изберете оној што одговара на барањата на вашата специфична мисија. Повеќеделниот браник ќе ве заштити вас и вашето возило – и ќе заштеди на трошоците за поправка, бидејќи само треба да го замените оштетениот дел.

Можете исто така да ги приспособите браникот и страничните делови со избор на комбинации на бои и материјали. Гумените екстензии на страничните делови придонесуваат за одличната аеродинамика и ефикасност на дизајнот.

ON ПОСТАВУВАЊЕ СОВРШЕНО ЗА ПРЕДОМИНАНТНИ МИСИИ НА ПАТ

  • Хомологација на пат (N3)
  • Оптимална удобност на патот и засилена шасија
  • Лесен пристап до кабината и одлична видливост за најбезбедни работни услови – исто така и во урбани ситуации

ON+ ПОСТАВУВАЊЕ СОВРШЕНО ЗА МИСИИ НА РАЗЛИЧНИ ТЕРЕНИ, ГАРАНТИРАЈЌИ МОБИЛНОСТ ДО ПОСЛЕДНИОТ КМ

  • Хомологација на пат (N3)
  • Повисок агол на пристап и растојание од подлогата отколку при ON поставувањето
  • Подобрена заштита на браникот

OFF ПОСТАВУВАЊЕ СОВРШЕНО ЗА ПРЕДОМИНАНТНИ OFF-ROAD МИСИИ

  • Теренска хомологација (N3G)
  • Off-road оценување и агол на пристап (> 25°) за најдобри перформанси на off-road деловите од вашата мисија
  • Пониски трошоци за одржување и поправка од обичните off-road возила
ПРИСТАП ОРИЕНТИРАН НА МИСИЈАТА

Креиран да одговара на вашите барања

ОДБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА МИСИЈА

Миксер
IVECO X-WAY ги поместува границите кога станува збор за неговата исклучително мала тежина. Верзијата SL има најдобра носивост во индустријата со шасија 8×4 поставена за мешалка за бетон, со 9-литарски мотор со моќност до 400 КС (294 kW) и 1700 Nm, таа е најдобра во својата категорија за моќностa и вртежниот момент и обезбедува извонредна ефикасност на горивото.

Кипер
Киперот IVECO X-WAY ќе вози секаде каде што треба да одите: на и надвор од патишта, нагоре и надолу по стрмни падини, по нерамни кривулести патеки и едвај обележани патеки низ отворено копно. Тоа сигурно ќе ја заврши секоја транспортна работа до вашето – и на вашите клиенти – целосно задоволство. Изборот на функции и поставки ви овозможува да го одредите точно вистинскиот кипер за вашиот бизнис.

Дигалка & натоварувач
IVECO X-WAY нуди извонредна способност за маневрирање, компактни вкупни димензии, растојание од подлогата и влечна сила кои ви се потребни кај вашиот кран и натоварувач. Широкиот опсег на конфигурации обезбедува екстремна флексибилност за прецизно да одговара на вашата мисија: дистрибуција со многу циклуси на товарење и истовар секој ден; транспорт на долги растојанија со неколку циклуси на ден; урбани мисии кои бараат одлично маневрирање или возење на тежок терен.

Кран & платформа
IVECO X-WAY може да се монтира со секаков тип на кран, од дигалки со рамно лежиште до дигалки со платформа. Робусноста и модуларниот концепт на возилото ни овозможуваат да поставиме кранови на задниот дел од кабината, во централна положба или на задниот дел на возилото без компромис за стабилноста.

Кипер полуприколка
Влекачите IVECO X-WAY ги комбинираат најдобрите технологии за ефикасност на горивото и безбедност со врвна удобност на AS кабината. Овие карактеристики ви даваат самодоверба лесно да се справите со „последната милја“ и тешките услови на работните места при испораката, истовремено обезбедувајќи висока продуктивност, безбедност и одлични вкупни трошоци на сопственикот.

Timber-Камион за дрвена граѓа
IVECO X-WAY ја обезбедува високата моќност што ви треба и нуди идеални карактеристики за лесно товарење, транспортирање и истовар на дрва. Ќе ги транспортира вашите трупци удобно во шумите, на патиштата и сè до вашата дестинација: нашите моќни мотори, 3 поставки на возила, робусната шасија, голема носивост и хидростатички погон се сите карактеристики дизајнирани за оваа повеќеслојна мисија

Gully cleaner-Камион за чистење на канализација
IVECO X-WAY е оптимизиран за лесна инсталација на тело за чистење на канализација и за да ги обезбеди сите карактеристики што ви се потребни. Високите перформанси се од суштинско значење во оваа мисија, а новиот PTO сендвич кој е независен од спојката, дизајниран е да ослободува до 2450 Nm и да го обезбедува огромниот потребен вртежен момент.

ЛИДЕР ВО КЛАСАТА

Мотори

Мотори

IVECO X-WAY нуди широк избор на Euro VI/d дизел мотори и мотори на природен гас за да одговараат на сите апликации. Дизел моторите, со 3 зафатнини и моќност која се движи од 330 до 570, обезбедуваат водечка моќност во класата. 12-литарскиот мотор е достапен и во верзија на природен гас, кој нуди чисто и тивко работење.

ЕФИКАСНО МОЌЕН

 
ЛИНИЈА НА ДИЗЕЛ-МОТОРИ
МОТОРCURSOR 9CURSOR 11CURSOR 13
КАПАЦИТЕТ
(литри)
8.711.112.9
МОЌНОСТ
hp @rpm
330 at 1655 – 2200360 at 1530 – 2200400 at 1655 – 2200420 at 1475 – 1900460 at 1500 – 1900480 at 1465 – 1900510 at 1560 – 1900570 at 1605 – 1900
ВРТЕЖ
Nm @ rpm
1400 at 1100 – 16551650 at 1200 – 15301700 at 1200 – 16552000 at 870 – 14752150 at 925 – 15002300 at 970 – 14652300 at 900 – 15602500 at 1000 – 1605
СИСТЕМ ЗА ПОСТ-ТРЕТМАНHI-SCRHI-SCRHI-SCR
СТАНДАРД ЗА ЕМИСИИEuro VI/dEuro VI/dEuro VI/d

 

ЛИНИЈА НА МОТОРИ НА ПРИРОДЕН ГАС
МОТОРCURSOR 13 NP
КАПАЦИТЕТ (литри)12.9
МОЌНОСТ hp @rpmv460 @ 1.900
ВРТЕЖ Nm @ rpm2.000 @ 1.100 – 1.600
СИСТЕМ ЗА ПОСТ-ТРЕТМАН3-way Catalyst
СТАНДАРД ЗА ЕМИСИИEuro VI/d

ОДБЕРЕТЕ

Ваша конфигурација

​КАБИНИ

Модуларниот пристап ориентиран кон мисијата на IVECO X-WAY со широк избор на карактеристики и компоненти, заедно со структурната цврстина и малата тежина, обезбедува крајна флексибилност во прилагодувањето на возилото на специфичните барања на широкиот спектар на апликации. Линијата на IVECO X-WAY кабините нуди избор на кабини кои одговараат на вашата мисија: кабина за спиење AS, кабина за спиење AT со низок или среден покрив и AD кратка кабина со низок покрив.

ЗАБЕЛЕШКА

(1) Приближни мерки; може да се менуваат врз основа на суспензии, варијации на монтажи и апроксимации.
(2) Горниот кревет како опција.
AS кабинаАТ кабина
Должина на долниот легло 2100 mm, ширина 800 mm (700 mm задни седишта),
Должина на долното легло 1950 mm, ширина 540 mm,

должина на горното легло 2040 mm, ширина 600 mm (700 mm со Comfort Bunk).
должина на горното легло 1850 mm, ширина 680 mm.
IVECO ON

Нов свет на интегрирани услуги и решенија

IVECO ON е новиот свет на интегрирани услуги и транспортни решенија, создаден од IVECO за да ви помогне да го направите вашиот бизнис поконкурентен, профитабилен, одржлив и полесен за управување.

IVECO ON 
Ова е новиот свет на интегрирани услуги и транспортни решенија, создаден од IVECO за да ви помогне да го направите вашиот бизнис поконкурентен, профитабилен, одржлив и полесен за управување.

Услуги
Поврзаноста на IVECO исто така отклучува нова модуларна услуга која ќе ви помогне да ги оптимизирате перформансите и ефикасноста на вашата флота.

Конфигуратор 
Конфигурирајте го совршениот партнер за вашиот бизнис и ефикасност.

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ
Ве молиме да ни ги дадете вашите податоци подолу за да дознаете повеќе. Еден од нашите специјалисти ќе ве контактира наскоро

МАРКЕТИНГ АКТИВНОСТИ
Обработка на моите податоци од Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден со помош на автоматизирани или електронски средства+ вклучително и преку пошта или е-пошта, телефон (на пр. автоматизирани телефонски повици, SMS, MMS, факс) и кои било други (на пр. веб-страници, мобилни апликации), со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги.

МАРКЕТИНГ НА ТРЕТИ ЛИЦА
Пренесување на моите податоци до Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден +и нивна обработка со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги или вршење истражувања на пазарот.

Полињата означени со * се задолжителни!