Колачиња

Колачињата се мали  текстуални датотеки што се пренесуваат на вашиот компјутер или мобилен уред кога посетувате веб-локација или апликација. Кога ја посетувате нашата веб-локација, може автоматски да собираме информации за вас преку колачиња или слична технологија.

Оваа страница користи типови и категории на колачиња:
Колачиња од прва страна: овие колачиња се поставени од веб-локацијата што ја посетувате и само оваа веб-локација може да ги чита.

Колачиња од трета страна: овие колачиња може да бидат поставени од услуги на трети лица кои се појавуваат на нашите веб-страници и може да ги користат и таквите трети страни за нивни цели.

Колачиња за сесија: овие колачиња траат само колку вашата онлајн сесија и исчезнуваат од вашиот компјутер или уред кога ќе го затворите прелистувачот.

Постојани колачиња: овие колачиња остануваат на вашиот компјутер или уред откако вашиот прелистувач е затворен и траат одредено време одредено во колачето. Постојаните колачиња се користат за запомнување на информации за вас за идни посети. На пример, ние користиме колаче за да ги запомниме вашите параметри за колачиња за следниот пат кога ќе ја посетите.

Строго неопходни колачиња: овие колачиња се основни за да ви овозможат да пребарувате низ нашата веб-локација и да ги користите нејзините карактеристики. Може да ги оневозможите со менување на поставките на вашиот прелистувач, но тоа може да влијае на функционирањето на веб-локацијата. Конкретно, нема да можеме да ги зачуваме вашите параметри за колачиња.

Изборни колачиња: овие колачиња помагаат да се подобри вашето искуство, да се собираат статистики, да се оптимизира функционалноста на страницата и да се испорача содржина приспособена на вашите интереси. Ние нема да ги складираме овие колачиња на вашиот уред без ваша дозвола.

Вашите параметри ќе важат за: 01.08.2023