Iveco е основан во 1975 година по спојување на 5 компании од 3 европски земји

​Ивеко има меѓународна вокација откако е основана.

Во 1975 година пет добро етаблирани компании од три различни европски земји (Италија, Франција и Германија) одлучија да ги здружат своите вештини за да создадат нова компанија.

Преку аквизиции, сојузи и меѓународни заеднички вложувања, Iveco ја изгради својата позиција меѓу светските лидери на сцената на патниот транспорт.

Денес има производствени погони во Европа, Кина, Индија, Русија, Турција, Австралија, Аргентина, Бразил и Јужна Африка и е присутна во над 160 земји.

​Iveco нуди производи кои ги задоволуваат сите потреби на професионалниот транспорт. Асортиманот на IVECO е еден од најсеопфатните и е целосно обновен од 2007 година.

Iveco отсекогаш бил лидер во областа на иновациите, и кога станува збор за моторите (тоа беше првата компанија што го претстави турбото низ својата дизелска палета, прва што ги усвои моторите Common Rail и прва што лансираше возила на EuroV), и кога се работи за возилата(добивање на титулата Камион на годината во 1992, 1993 и 2003 година и комбе на годината во 2000 година)..

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ
Ве молиме да ни ги дадете вашите податоци подолу за да дознаете повеќе. Еден од нашите специјалисти ќе ве контактира наскоро

МАРКЕТИНГ АКТИВНОСТИ
Обработка на моите податоци од Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден со помош на автоматизирани или електронски средства+ вклучително и преку пошта или е-пошта, телефон (на пр. автоматизирани телефонски повици, SMS, MMS, факс) и кои било други (на пр. веб-страници, мобилни апликации), со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги.

МАРКЕТИНГ НА ТРЕТИ ЛИЦА
Пренесување на моите податоци до Каргомакс Дооел Миладиновци Илинден +и нивна обработка со цел испраќање комерцијална комуникација како и рекламирање на производи и услуги или вршење истражувања на пазарот.

Полињата означени со * се задолжителни!