IVECO DRIVER PAL
Придружник на гласот на возачот.

Новиот IVECO DRIVER PAL е пионерскиот гласовен и дигитален придружник на возачот кој му овозможува на возачот да го внесе својот дигитален престој на патот, да комуницира со своето возило и заедницата на возачи и да пристапи до поврзаните услуги на IVECO преку гласовните команди преку Amazon Alexa сега оди на следното ниво!

УДОБНОСТ
Во нивната паметна кабина, со Alexa целосно интегрирана во возилото, возачите можат да комуницираат со својот камион и да управуваат со сите контроли во кабината едноставно користејќи го нивниот глас.

БЕЗБЕДНОСТ
Со нивниот гласовен придружник, возачите уживаат во побезбедно искуство во возењето со помалку одвлекување на вниманието, се грижат за секундарните задачи користејќи го својот глас за да можат да останат фокусирани на мисијата.

ПРОДУКТИВНОСТ
Со новата, иновативна гласовна услуга, возачите можат гласовно да управуваат со планирањето на маршрутата, да ја проверат состојбата на нивното возило, да побараат помош за да избегнат непланирани застанувања и доцнења со добивање на информации за сообраќајниот метеж, временските услови и други нарушувања.

ЗАЕДНИЦА
Со IVECO DRIVER PAL возачите се поврзани со заедницата на возачи. Тие можат безбедно да комуницираат со другите возачи, да споделуваат информации и совети за нивната рута – а јазикот не е пречка, бидејќи нивниот гласовен придружник IVECO преведува за нив.

ШТО ИМА НОВО?

Проширени функционалности на гласовниот придружник на возачот со MYIVECO вештината.

Како дел од клиентски-фокусираниот процес на континуирано подобрување на IVECO, гласовниот придружникот на возачот IVECO DRIVER PAL е збогатен со нови функции кои ќе го направат животот на возачот уште полесен, попродуктивен и побезбеден.

НОВИ ФУНКЦИИ на вештините MYIVECO:

  • ✔︎ Новата функционалност на локатор на возилото
  • ✔︎ Подобреното гласовно барање „Open MYIVECO“.
  • ✔︎ Нови функции кои помагаат да се максимизира времето на работа на возилото
  • ✔︎ Дополнителни контроли во кабината.
НОВИ ФУНКЦИИ

Нови функции кои ќе го олеснат животот на возачот

IVECO ги прошири функционалностите на својот гласовен придружник на возачот, IVECO Driver Pal, со нови функции што ќе им олеснат на возачите на возилата IVECO Daily и IVECO S-Way да ја зголемат нивната продуктивност и удобност и да го максимизираат времето на работа на нивното возило.

НОВ ЛОКАТОР НА ВОЗИЛОТО

Новата функција за локатор на возилото ќе заштеди време при наоѓање каде е паркирано возилото.

Новите функции вклучуваат корисна заштеда на време што ќе резултира со поголема продуктивност. Со функцијата „Локатор на возила“, возачот ќе може да ја користи вештината Driver Pal MYIVECO на својот мобилен уред за гласовно да праша „Каде е моето возило?“ за да ја добие адресата каде е паркирано возилото, па нема да се губи време во потрага по него.

Може да се користи и седејќи во кабината доколку возачот треба да го знае името на улицата каде што се наоѓа, а не се видливи уличните знаци. Возачите чии работодавци имаат договори за снабдување со одредена компанија за гориво, нема да имаат проблем да ја најдат најблиската бензинска станица барајќи MYIVECO вештината да пребарува по бренд.

OPEN MYIVECO

Подобреното гласовно барање „Open MYIVECO“ сега ќе дејствува како гласовно упатство за да му помогне на возачот брзо да се движи по најчесто користените команди и да остане отворен за да овозможи спонтана и брза интеракција.

Подобрувањето на гласовната команда „Open MYIVECO“ обезбедува значително подобрување на корисничкото искуство, овозможувајќи побрз пристап до главните функции. Функционирајќи како гласовен водич за да им помогне на возачите да запомнат како да побараат информации за камионот од IVECO Driver Pal, тој обезбедува брз водич за најчестите и најкорисните команди.

Откако ќе се активира, вештината „Open MYIVECO“ таа останува отворена, подготвена да одговори на дополнителни директни барања, како што е „Каков е статусот на возилото?“ или „Каков е мојот стил на возење?“, обезбедувајќи поспонтана и непречена интеракција. Вештината лесно се затвора со едноставната гласовна команда „Стоп“.

МАКСИМИЗИРАЈТЕ ГО ВРЕМЕТО НА РАБОТА НА ВОЗИЛОТО

Новите функции кои помагаат да се максимизира времето на работа на возилото ја вклучуваат можноста да се побара услугата IVECO Assistance Non Stop преку гласовни команди и интеграција на постојани известувања за да се добијат информации за одржување во реално време.

Друга серија на нови функции ќе им помогне на возачите да го максимизираат времето на работа на своето возило. Во случај на технички проблем или дефект, тие можат да контактираат со услугата IVECO’s Assistance Non-Stop преку гласовни команди наместо да ја користат нивната мобилна апликација или инфозабавниот систем. Новите известувања ќе јаолеснат организацијата за одржување и ќе ги спречат проблемите: IVECO Driver Pal ќе го потсети возачот кога треба да се изврши следната услуга и ќе го предупреди кога ќе бидат достапни он-лајн ажурирања за да може да ги закаже кога ќе биде погодно.

Дополнителните известувања за климатските поставки и распоредот, контролната соба и он-лајн предупредувањата ќе се испраќаат и до мобилниот уред на возачот на апликациите IVECO ON Easy Way и IVECO ON Easy Daily – корисна функција кога возачот користи опции како што е распоредот за климата од далечина.

КОНТРОЛИ ВО КАБИНАТА

Дополнителните контроли на кабината може да се активираат преку гласовни команди, со што се зголемува удобноста и безбедноста на возачот

Удобноста и безбедноста на IVECO S-Way ќе бидат подобрени со новата функција IVECO Driver Pal која му овозможува на возачот да активира дополнителни контроли на кабината за да ги отвора и затвора прозорците, на пример кога се приближува до патарина, го контролира подвижниот покрив или го менува вклучувањето и исклучувањето на инфозабавата кога се одмара во кабината.

IVECO исто така ги прошири информациите доставени до возачите преку вештината MYCOMMUNITY, која сега вклучува детали за тоа колку корисници ги слушнале пораките што ги објавиле на вештината.