ОРИГИНАЛНИ ДЕЛОВИ

Уживајте во вашето возило како да е сосема ново со користење на оригинални делови. Ќе доживеете добри перформанси на пат како и првиот ден.

Без сомнение: Оригиналните делови се убедливо идеалното решение за вашето возило!

ОРИГИНАЛНИТЕ ДЕЛОВИ ОБЕЗБЕДУВААТ:

 • Квалитет и доверливост сертифицирани од IVECO
 • 1 година гаранција
 • Достава во рок од 24 часа
 • Сертификација за тестирање
ЦЕЛОСНА ПАЛЕТА НА ПРОИЗВОДИ НА ОРИГИНАЛНИ ДЕЛОВИ:

Квалитет кој вашето возило го заслужува

АКУМУЛАТОРИ

Клучната улога на акумулаторите

Акумулаторите ви овозможуваат да ја испорачате потребната енергија за стартување на возилото и да ги напојувате со потребната енергија и дополнителните извори (ладилник за паркирање, удобна галантерија, задна врата,…) и постојаните извори на потрошувачка на електрична енергија (аларм, електронски контролни единици на контролната табла, ...).

Со IVECO акумулаторите можете безбедно да возите било тешки или лесни возила а на кои не им е потребна иста енергија и отпорност на вибрации. Кој друг освен IVECO би можел да понуди совршени акумулатори кои одговараат на секое возило?

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Внатрешен отпор прилагоден на моќноста на стартерот
 • Оптимизирано полнење на која било температура
 • Цврст дизајн кој дозволува различни обиди за стартување во екстремни услови
 • Висока отпорност на вибрации

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Проверете ги прво стартерот и алтернаторот пред да одлучите да го смените акумулаторот. Можеби проблемот не ви е до акумулаторот
 • Никогаш не менувајте само еден акумулатор од парот: алтернаторот ќе го преполни
 • Оригиналните акумулатори IVECO се дизајнирани да поминат пет години помеѓу операциите за одржување!
КАРОСЕРИСКИ ДЕЛОВИ

Клучната улога на каросериските делови
Избирајќи IVECO резервен дел значи да се избере доверливо, тестирано, со високи перформанси и на крајот исплатливо решение за да го задржите вашето комерцијално возило на пат.

Каросериските IVECO делови ви помагаат да ги одржите високите перформанси на вашето возило
Оригиналните каросериски делови се специјално развиени за IVECO возилата уште од фазата на дизајнирање. Покрај тоа, тие совршено се вклопуваат со вашето возило и затоа обезбедуваат идеална монтажа, едноставна и брза.

 • Браниците и шофершајбните се тестирани надвор од регулаторните стандарди, кои нудат поголема гаранција за квалитет
 • Енергетска ефикасност со лесен браник и наменски дизајнирани фарови
 • Специфични особини со цел гарантирање оптимална безбедност, како што се предните светла кои се направени само за вашето возило и шофершајбната отпорна на кршење со помош на меѓуслојна технологија
 • Висококвалитетни суровини и строго контролирани производни процеси

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Квалификувано лице нека ги провери пукнатините на браникот веднаш штом ќе се појават за да избегнете дополнително оштетување
 • Средете ги гребаниците или пукнатини на шофершајбната веднаш штом ќе ги видите за да избегнете пад на тестот за безбедност на возилото
 • За оптимални резултати на фаровите, одржувајте ги со влажна крпа (сувата крпа може да резултира со гребнатини)
СОПИРАЧКИ

Клучната улога на сопирачките
IVECO ја гарантира вашата безбедност со нивните високоотпорни и издржливи системи за сопирање. За да возите со мирен ум, треба да бидете сигурни со безбедни и доверливи сопирачки. Висококвалитетните IVECO дискови и влошки се специјално дизајнирани за издржливост и високи перформанси.

Безбедноста и долговечноста се главните зборови за да се опишат сопирачките IVECO
Дизајнот на вентилираниот диск за сопирачките со Т-столб обезбедува зголемен проток на воздух, што ја одзема топлината од површината на дискот. Покрај тоа, оваа технологија исто така спречува можните пукнатини да се шират и да го загрозат целиот диск.
Системите за сопирање IVECO се тестирани и покажуваат поголема цврстина и намалено абење во споредба со генеричките заменски влошки.

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Исплатливи поради оптималната издржливост
 • Помалку време поминато во работилница за проверки и замена на сопирачките
 • Засилена безбедност при возење благодарение на големата отпорност и малиот ризик од формирање на пукнатини

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Лесно воочливо кога вашите дискови треба да се менуваат, користејќи ги специјалните индикатори за лесна проверка на IVECO
 • Менувајте ги сите делови на истата оска во исто време за побезбедно и избалансирано сопирање
 • Менувајте ги вашите дискови генерално со секоја замена на двете плочки
КВАЧИЛА

Клучната улога на квачилото
Како механичка врска помеѓу моторот и менувачот, квачилото придонесува како за удобните услови за возењетака и за севкупните перформанси на возилото. Користете IVECO оригинални резервни делови за квачило за поубаво и попријатно возење.

Со оригинални квачила, подобрете ја удобноста при возењето и заштитата на погонската линија
Прво, ги штити компонентите на погонската линија со намалување на ударите и вибрациите. Дискот на квачилото се одликува со најновиот иновативен материјал за триење што ви носи оптимална ефикасност и помалку шум се создава во лер или кога возите.

Со IVECO квачилата, зголемете го животниот век на механичките делови, одржувајте ја удобноста при возењето и одржувајте го вашиот мир подолго.

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Сменете го целиот комплет за квачило во исто време за да избегнете последователни промени и поголем застој
 • Доверете им се само на оригинални IVECO делови за квачило (диск, механизам, лежиште на замаец) за најдобри резултати на вашето возило
 • Побарајте совет од вашиот специјалист за IVECO делови при секое сервисирање или кога ќе забележите несоодветно работење на квачилото
ФИЛТРИ ЗА ГОРИВО

Клучната улога на филтерот за гориво
Оригиналните филтри за гориво Iveco се дизајнирани да ги заштитат и подобрат перформансите на вашиот систем за вбризгување. Специјално прилагодени на вашиот мотор Iveco, филтрите ја отстрануваат најситната честичка од 4 клучни типови на загадувачи (вода, органски, саѓи и минерали) за да се осигураат дека вашето гориво продолжува да циркулира и да остане чисто подолго.

Материјал за филтрирање: високотехнолошки елемент
Квалитетот на елементот на филтерот е од клучно значење, а IVECO работеше на тоа да понуди сигурна филтрација од три аспекти:

 • Подолг животен век на производот: отпорен на екстремни температури, вибрации и притисок
 • Поефикасно задржување на честичките: иновативен повеќеслоен материјал за филтрирање
 • Без истекување: прилагодено да одговара на вашиот мотор за да обезбеди оптимизиран проток на гориво

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • За оптимални перформанси, менувајте го филтерот на секои 600 часа (или еднаш годишно)
 • Направете значителна заштеда со набавка на вашиот филтер како дел од Iveco сетот за одржување
 • Ако вашиот филтер не е спакуван, складирајте го наопаку за да го заштитите од честички прашина
СВЕТЛА

Клучната улога на осветлувањето
Кога станува збор за безбедноста на патот, прв приоритет е да се види и да се види. Светлата на возилото се клучни за ова. Со сигурни, правилно приспособени и усогласени светла, патот станува побезбедно место за сите, а возењето станува полесно и помалку заморно. IVECO Оригиналните делови за осветлување се специјално дизајнирани за моделите IVECO - направете го вистинскиот избор!

Безбедноста започнува со осветлување
Благодарение на точната инсталација со куки за монтирање специфични за светилките IVECO и стандардните, со ECE E1 одобрение за употреба на товарни возила, можете безбедно да возите. Понатаму, отпорот го користи истиот напон за напојување на бранови и вибрации. Нашите производи траат два пати подолго од нашите конкуренти.

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Поисплатливи од стандардните светилки: IVECO светилките траат двојно подолго
 • Прецизно и интензивно осветлување на патот, ја зголемува безбедноста и го намалува стресот
 • Помалку застој поради помалку замени

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Заменете ги оригиналните светилки на вашето возило со точно ист производ за оптимални резултати
 • Обратете се кај вашиот продавач на IVECO за прилагодување на фаровите и совети за монтирање
СУСПЕНЗИЈА

Клучната улога на суспензијата
Суспензијата, заедно со гумите, е клучната врска помеѓу возилото и патот. Абењето на суспензијата често останува незабележано, но долгорочно доведува до поголемо абење на компонентите, замор на возачот и со самото тоа и губење на продуктивноста. Изборот на издржливи и сертифицирани воздушни пружини и амортизери гарантира прецизно управување, стабилно оптоварување и поефикасно сопирање.

Возете побезбедно со посигурен транспорт
Се произведува во партнерство со најдобрите добавувачи, според најдобри стандарди и со користење на најнова технологија.
Покрај тоа, успешно го поминува строгиот тест за експлозија од 20 бари. Нашите амортизери користат масло со низок вискозитет, против пена, против 'рѓа, против триење и нерегенерирано, а нашите гарнитури за амортизери можат да издржат температурен опсег од -40 до +140 °C

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Беспрекорно прецизно сопирање, обезбедувајќи подобрено управување на патот околу свиоците
 • Максимална стабилност во сите услови, вклучувајќи ги и странични ветрови
 • Висока тракција и удобни услови за возење
 • Намалени трошоци за одржување благодарение на помалото абење

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Верификувајте ги вашите воздушни пружини и амортизери во IVECO на секои 40.000 km
 • Интервал на замена: генерално на секои 120.000 км
 • Заменете ги деловите во пар за да спречите нерамнотежа на оската
МЕТЛИЧКИ ЗА БРИШАЧИ

Клучната улога на бришачите
Ефикасното чистење на ветробранското стакло е од суштинско значење за удобноста на возачот и безбедноста на патиштата. Механичките својства на метличките на бришачите мора да останат константни со текот на времето, издржувајќи ги екстремните температури, тежината на снегот и другите органски и неоргански проекции. IVECO Оригиналните метлички за бришачи ги штиклираат сите овие полиња, овозможувајќи му на возачот единствено да се концентрира на патот и да ја заврши својата работа.

Појасен поглед подолго време
Нашите бришачи се усогласени со стандардните SAE JI98 и EC директивата 77-649 и се тестирани повеќе од 3 милиони циклуси што значи еквивалент на 2.000 часа непрекинато бришење. Тие имаат висока отпорност на надворешни фактори, вклучувајќи ја и аеродинамиката што ви помага да возите подолго.

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Зголемена безбедност преку максимална видливост во сите временски услови
 • Контрола на трошоци бидејќи бара поретка замена
 • Зголемена удобност со тивко и непречено бришење

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Проверувајте ги бришачите од абење и пукнатини двапати годишно
 • Интервал на замена: генерално секоја година
 • Заменете ги во пар за да избегнете имобилизирање на возилото двапати последователно

3-ри знаци на абење на бришачите:

 • Бучава и вибрации
 • Ленти и дамки
 • Лошо бришење
ТУРБОПОЛНАЧИ

Клучната улога на турбополначот
Турбополначите денес се суштински делови на моторот и имаат за цел да ја зголемат моќноста и да ја намалат потрошувачката на гориво. Одржувајте ја вашата продуктивност висока и добијте бројни други придобивки со напредната и отпорна технологија за турбополнач IVECO.

Напојување кога ви треба
Само оригиналните IVECO турбо полначи се специјално дизајнирани, калибрирани и тестирани според моторот на вашето IVECO возило. Навистина, моторот ја старее комбинацијата на променливата турбина (технологија VGT) и конектираната електронска контрола ќе ги промени неговите карактеристики за да се осигура дека оригиналните перформанси и нивоата на емисија се одржуваат подолг период. Оригинален турбополнач во добра состојба ќе ви овозможи да заштедите пари.

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Високи перформанси, одржување на оригиналната моќност на вашето возило
 • Намалена потрошувачка на гориво поради дизајн по мерка за вашето возило
 • Намалување на абењето на сопирачките на тркалата благодарение на засиленото сопирање на моторот

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Внимавајте на предупредувачките знаци за недостаток на струја, сини или црни издувни гасови или истекување на масло
 • Заменете ги филтрите за воздух, филтрите за масло во интервали наведени во вашиот план за одржување
 • Прашајте го вашиот продавач за замена на REMAN, нудејќи делови со гарантиран квалитет
СТАРТЕРИ И АЛТЕРНАТОРИ

Клучната улога на стартерите и алтернаторите
Оригиналните стартери и алтернатори заедно со акумулаторите се резервни делови со врвен квалитет за сигурен почеток во сите временски услови. Тие се произведуваат со најголема грижа, исполнувајќи ги најстрогите стандарди и барања за контрола на квалитетот. Овие единици се меѓусебно зависни и комбинирани. Тие беа дизајнирани да работат заедно за да гарантираат врвни перформанси на вашето возило. Ова е главната причина зошто препорачуваме да користите само оригинални делови.

Сега сте подготвени за акција во текот на целата година!

Оригинални алтернатори IVECO
Оригиналните алтернатори од новата генерација на Iveco можат да обезбедат големо побарување на струја и оптимална брзина на полнење на сите температури. Тие се дизајнирани и тестирани специјално за дизајнот на вашето возило за да обезбедат долг животен век со нула одржување.

Изградени се со решенија со СУПЕРИОРЕН КВАЛИТЕТ:

 • Засилени лежишта за подобра стабилност на затегнатоста на ременот
 • Висок фактор на бакарно полнење = Подобрено магнетно коло = Подобрено електрично коло
 • Стабилна електрична енергија = зголемување на траењето на акумулаторот
 • Отпорен на висока температура на околината
 • Оптимизиран за бучава

Оригинални Iveco стартери

Дизајнирани се да обезбедат максимален век на траење благодарение на компонентите на високо ниво

 • Гума отпорна на високи температури
 • Намалена тежина
 • МАКСИМАЛНА ЗАШТИТА ОД
 • УСЛОВИ НА ЖИВОТНА СРЕДИНА
 • Заштита од прашина, лепење и навлегување вода
 • МАКСИМАЛНА ЕФИКАСНОСТ И ВО ТЕШКИ УСЛОВИ

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Сиргурни делови дизајнирани само за вашето возило
 • Совршено вклопување помеѓу деловите, стартерите и алтернаторите на IVECO
 • Помалку абење на батеријата = потребни се помалку замени

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Средете ги проблемите со алтернаторот кога ќе се појават - другите ваши електрични функции може да страдаат
 • Прашајте го вашиот продавач за понудата на REMAN на IVECO за пониски цени со гарантиран квалитет

Со тоа што не избирате оригинални делови, ризикувате да го оштетите вашето возило што може да ве чини многу за поправка; неправилното работење на овие три резервни делови може лошо да влијаат на другите компоненти на вашата машина што ќе доведе до нивно откажување исто така.

ИЗДУВЕН СИСТЕМ

Клучната улога на издувниот систем
Системот за издувни гасови, особено вклучувајќи го придушувачот, катализаторот и филтерот за честички, не само што придонесуваат за намалување на загадувањето на воздухот и бучавата, туку исто така може да помогне да се постигне подобра ефикасност на горивото. Искористете ги придобивките од супериорните издувни делови IVECO дизајнирани за потивки, почисти операции, зајакнати својства на заптивање и помали вибрации, што доведува до помала потрошувачка на гориво.

Подолготрајни и повисоки перформанси

 • Цврсти компоненти од не'рѓосувачки челик, отпорни на 'рѓа и топлина
 • Висока содржина на благородни метали во катализаторите, што резултира со помало загадување
 • Дизајниран за хомологација на возила, надминувајќи ги стандардите за вештачење
 • Опремен со најдобриот филтер за честички во својата класа

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

 • Подобри перформанси на горивото од моторот и помал ризик од вибрации, благодарение на додатоците за монтирање вградени истовремено со новата издувна компонента
 • Помал шум од издувните гасови благодарение на акустиката приспособена на секој модел
 • Помалку затнувања поради висококвалитетниот филтер, што резултира со подобра ефикасност на горивото
 • Трајност и исплатливост

СОВЕТИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ

 • Редовно проверувајте го издувниот систем кај вашиот IVECO дилер
 • Погрижете се вашето масло да се менува редовно и да е со висок квалитет
 • Внимавајте на филтерот за честички (DPF) и менувајте го кога е потребно (стандардна промена е достапна во IVECO мрежата)
БАРАТЕ ДЕЛОВИ ЗА СТАРО ВОЗИЛО?

Не правете компромис со квалитетот и сигурноста на IVECO

ИМАМЕ ИДЕАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА СЕКОЕ ВОЗИЛО

REMAN

Заменски компоненти кои нудат исти перформанси за постари возила

NEXPRO

Загарантирана втора линија на делови со конкурентна цена за стари возила

Daily
Комбето што ќе ја промени вашата деловна перспектива

Eurocargo
Камионот што му се допаѓа на градот, деловен партнер за сите

IVECO S-WAY
IVECO S-WAY возете на нов начин